Sfaturi de tinut cont inainte de a pleca intr-o drumetie

Accident grav de circulatie in suburbia Gastesti
19 martie 2015
Sapte persoane ranite in urma unui accident din Buzau
21 martie 2015
Show all

Sfaturi de tinut cont inainte de a pleca intr-o drumetie

Desi pare simplu, te urci la volan si ai plecat, exista cateva sfaturi ce te pot ajuta daca ai de gand sa calatoresti pe distante lungi. Indiferent ca e vorba de o masura de siguranta sau una de confort, drumurile fie scurte sau lungi trebuie  sa fie cat mai placute. Mai jos va prezentam cateva sfaturi simple de care v-ati putea ajuta.

1. Inainte de a pleca la drum este foarte important sa verifici starea tehnica a masinii sau sa stii macar ca aceasta a fost verificata recent si ca totul este ok.

2. Verifica nivelul lichidelor de care masina are nevoie. Porneste de la uleiul de motor si continua cu lichidul de frana,de racire si cel pentru parbriz. Nu uita si de presiunea din anvelope.

3. Este recomandat sa faci plinul de combustibil. Este foarte important, mai asles daca pleci la drum lung pe timpul iernii, cand poti ramane blocat in zapada, atunci combustibilul este esential pentru incalzirea masinii.

4. Inainte de a pleca odihiti-va cat mai bine. Un somn bun inainte de un drum lung este esential pentru capacitatea de a te concentra si pentru atentia distributiva, esentiale cand esti la volan. In cazul oboselii la volan nu ezita sa opresti pentru un somn scurt de o ora, care este extrem de util la nevoie, astfel evitand adormirea la volan.

5. Poarta mereu actele masinii. Verifica-le si nu uita sa le iei cu tine. Daca nu ai rovinieta, nu uita s-o faci inainte de a parasi orasul. O poti emite chiar si online.

6. Stabileste un plan fix pentru drumul ce-l vei urma. Verifica navigatia si simuleaza traseul mai ales daca pleci intr-o tara straina.

7. Nu conduce mai mult de doua ore si jumatate fara sa faci nici o pauza. Bea lichide regulat si nu manca mai mult decat trebuie.