Datul kilometrajului inapoi ar putea fi considerat infractiune

Accident grav intre un autobuz si o cisterna. 13 persoane ranite!
25 februarie 2015
Un taximetrist a accidentat mortal un pieton
2 martie 2015
Show all

Datul kilometrajului inapoi ar putea fi considerat infractiune

In Romania metoda datului de kilometri inapoi pentru a vinde masina mai usor este destul de folosita. Peste tot se pot gasi destul de usor specialisti care,in doar cateva minute iti pot transforma masina dintr-una cu 250.000 km parcursi in bord intr-una cu doar 130.000, doar putin rulata, impecabila.

In tarile din vest, ceva mai civilizate, exista unele situatii in care proprietarii masinilor pot cere la reprezentanta restarea numarului de km aratati in bord,insa aceste situatii se pot intampla numai daca motorul este inlocuit sau cand apar probleme in garantie si motorul este schimbat pe banii dealerului. Totusi, astfel de cazuri sunt rare, dar atunci proprietarul poate cere resetarea kilometrilor o tada cu noul motor. Aceasta insa este practica legala si se realizeaza contra-cost, iar modificarea apare in registre si in cartea de service.

Problema serioasa o reprezinta tarile din est care dau kilometrajul inapoi in scopuri mincinoase. Cei ce aduc masini din afara, ce-i drept, cumparate pe o nimica toata, cu sute de mii de km, ajung in Romania unde li se dau km inapoi la o valoare intre 120.000 si 145.000 ca sa nu bata la ochi. Scopul? Evident, sa obtina mai multi bani decat pe o masina care ar arata in bord 300.000 de km.

Aceasta operatiune dureaza in jur de 15 minute si se face cu ajutorul unui soft instalat intr-un computer. Nu este o operatiune ilegala sau pedepsinta in vreun fel, este doar o metoda prin care clientii sunt pacaliti. De acum insa, se pare ca lucrurile se vor schimba. Uniunea Europeana, fiind constienta de practicile imorale din tarile estice, dar si de abuzul unor service-uri din partea de vest, s-a gandit sa interzica cu desavarsire acest proces. Din 2018 schimbarea numarului real de km ai unei masini se poate transforma in infractiune.

Sursa: 4tuning