Masini mai vechi de 18 de ani interzise in centrul Parisului

6 oameni pacaliti prin metoda „accidentul”
11 februarie 2015
Accident grav intre un autobuz si o cisterna. 13 persoane ranite!
25 februarie 2015
Show all

Masini mai vechi de 18 de ani interzise in centrul Parisului

In incercarea de a reducea poluarea, francezii scot la inaintare un proiect care interzice masinilor mai vechi de 1997 sa intre in centrul Parisului. Acesta este proiectul pilot pentru o initiativa care va avea ca scop innoirea parcului auto.

Recent francezii si-au exprimat dorinta de a elimina masinile care circula pe motorina, iar acum adopta o masura care va scadea poluarea capitalei. Din iulie 2015  autoritatile vor interzice circulatia in centrul orasului a masinilor mai vechi de 31 decembrie 1996, dar si camioanele fabricare inainte de 30 septembrie 1997. La fel ca in Bucuresti, Parisul are delimitat un inel central interior, considerat ca zona aglomerata, de maxim interes pentru pietoni.

Desi aceste masini ¬†nu vor mai putea strabate strazile centrale, artere de ocolire sunt disponibile soferilor care nu se incadreaza in noile reglementari. Desi acest proiect va intra in vigoare peste 5 luni, oficialii sa gandesc la sanctiuni pentru masinile diesel, fie ele fabricate recent, intrucat „chiar si cele mai noi filtre nu pot opri particulele nocive sa fie eliminate in aer”. De asemenea oficialii francezi se gandesc la un proiect care va avea ca scop casarea a 3 milioane de masini diesel, prin oferirea unor cupoane in valoare de pana la 15.000 euro pentru achizitionarea masinilor electrice, anunta 4tuning.ro

Tractari Olt priveste cu entuziasm dorinta de innoire a parcului auto si invita autoritatile romane sa ia exemplu de la vecinii nostri, francezi.