6 oameni pacaliti prin metoda „accidentul”

Unde sunt montate camerele de roviniete din Romania?
16 septembrie 2014
Masini mai vechi de 18 de ani interzise in centrul Parisului
23 februarie 2015
Show all

6 oameni pacaliti prin metoda „accidentul”

Politistii sunt in alerta dupa ce in ultima saptamana 6 persoane au raportat ca au fost inselati de o banda de infractori prin metoda „accidentul”. Hotii actioneaza rapid, prin stilul de operare reusind sa lase pagubitii fara sume importante de bani, dar si cu o sperietura puternica.

Se stie ca din retea fac parte cel putin 4 persoane, acestea apeleaza persoane varstnice si le transmit faptul ca fiii lor au suferit un grav accident rutier soldat cu victime si este nevoie de bani pentru a scapa de acuzatii. Un parinte pacalit in acest mod povesteste cum a dat toti banii din casa:

„Sambata dupa-amiaza primesc telefon de la un tanar, care s-a recomandat ca fiind prieten cu fiul meu si care imi spunea plangand ca baiatul meu a facut un accident grav in care mai multe persoane sunt ranite. Mi-a dat la telefon un domn care s-a recomandat ca fiind de la Inspectoratul Judetean de Politie. Acesta mi-a spus ca baiatul meu este arestat preventiv la parchet. Mi-a recomandat sa nu incerc sa il sun intrucat telefonul i-a fost retinut inainte de arest. Cel care s-a recomandat ca fiind prietenul meu a reluat discutia si mi-a spus ca e nevoie de bani pentru a-l scapa pe fiul meu de acuzatii. I-am spus ca pot face ¬†acum rost de suma de 5000 lei, iar acesta mi-a spus sa ma duc la o banca si sa ii pun intr-un cont. Pentru ca era sambata dupa-amiaza si nici o banca nu era deschisa, m-au sunat la scurt timp spunandu-mi sa ma intalnesc cu un barbat si sa ii inmanez suma. Am facut cum mi s-a spus, iar dupa jumatate de ora am fost sunat ca s-a rezolvat. Puteam sa-l sun pe baiatul meu…. L-am sunat si am aflat ca e la cafea. Am fost pacalit.”

Tractari Olt recomanda tuturor cititorilor sa nu se lase inselati prin nicio metoda de „stors” bani prin telefon. Dupa metoda castigurilor mari si a comisioanelor platite prin cartele pre pay pentru accesarea sumelor promise, iata ca infractorii au dezvoltat alt plan – unul care lasa victimele si cu un atac de panica.